Werkwijze

Samenwerking
Na doorverwijzing door uw behandelend arts gaan wij samen met u op zoek naar een hulpmiddel dat u in staat stelt uw mobiliteit te behouden of terug te krijgen. Bij het bepalen van het hulpmiddel dat u de beste mogelijkheden biedt, vinden wij een goede samenwerking met uw medisch specialist erg belangrijk.

Deskundig advies
Het vervaardigen en aanmeten van een hulpmiddel is precisiewerk. Iedereen heeft een andere anatomie en levensstijl. De ervaren medewerkers van OTEC hechten daarom veel waarde aan het doen van uitvoerig onderzoek naar uw klachten, wensen en mogelijkheden. In combinatie met de medische indicatie én onze jarenlange ervaring op het gebied van orthopedische hulpmiddelen, staat dit aan de basis van ons deskundige advies.

Op maat maken en levertijd
Als het beste hulpmiddel is gevonden, meten wij het aan en maken het voor u op maat. De levertijd is afhankelijk van het type hulpmiddel en de aanpassingen die gedaan moeten worden. Zo nodig vindt er een pasafspraak plaats voordat het hulpmiddel wordt afgeleverd. Wij hebben diverse hulpmiddelen in confectie maten (standaard maten) voorradig of anders zijn deze binnen 24 uur te bestellen en meestal binnen een week te leveren.

Nazorg
Ook na de levering van uw hulpmiddel kunt u, vaak in samenspraak met uw behandelend arts, bij ons terecht voor controle van het hulpmiddel op functionaliteit en pasvorm. Voor gebruikers die langdurig zijn aangewezen op een hulpmiddel is het verstandig om dit periodiek te doen.