Vergoedingen

OTEC heeft overeenkomsten met bijna alle zorgverzekeraars in Nederland. Orthopedische hulpmiddelen zijn veelal opgenomen in het basispakket van de zorgverzekeraar. Of u uw orthopedisch hulpmiddel wel of niet vergoed krijgt, is verschillend per zorgverzekeraar. Dit kan ook afhankelijk zijn van uw aanvullende verzekering. Heeft u vragen over uw specifieke situatie, neemt u dan gerust telefonisch contact met ons op via 0570-760076.

Verwijsbrief
Voor een eerste verstrekking van een hulpmiddel heeft u een verwijsbrief (voorschrift) van uw behandeld arts nodig. Vaak is dit een orthopedisch chirurg of een revalidatiearts. Alleen voor kleinere aanpassingen, zoals steunzolen, volstaat een aanvraag van een huisarts. Ook voor herhalingslevering of reparatie, volstaat een aanvraag van de huisarts. In sommige gevallen is een motivatie van onze adviseur voldoende.

Afhandeling met zorgverzekeraar
Indien u verwijzing heeft voor een hulpmiddel dan zorgen wij voor de administratieve afhandeling met uw zorgverzekeraar. Voor een adviesgesprek kunt u geheel vrijblijvend een afspraak maken.