Orthopedische schoenen

Wanneer bij voetproblemen andere schoenen niet het gewenste resultaat opleveren, dan kunnen orthopedische schoenen een uitkomst zijn.

Orthopedische schoenen zijn er in de vorm van orthopedische maatschoenen, semi-orthopedische schoenen, orthopedische voorzieningen aan bestaande confectieschoen, steunzolen (inlays) en specialistische orthopedische hulpmiddelen voor de voet.

Orthopedische maatschoenen
Orthopedische maatschoenen zijn op maat vervaardigde schoenen, waarin orthopedische voorzieningen zijn aangebracht. Uitgangspunt van het ontwerp zijn de klachten waarvoor u doorverwezen bent. Daarnaast speelt uw persoonlijke smaak een grote rol bij de keuze van het model, materiaal en de kleur.

Semi-orthopedische schoenen
Semi-orthopedische schoenen zijn schoenen die fabrieksmatig in series worden gemaakt. Er zijn diverse modellen en kleuren leverbaar. Het ontwerp is zo gemaakt, dat de orthopedisch schoentechnicus deze verder kan aanpassen aan uw voet.

Voorlopig orthopedisch schoeisel
Een voorlopige orthopedische schoen is een op maat gemaakte eenvoudige schoen voor een beperkte periode. Dit is bestemd voor mensen die om uiteenlopende redenen nog niet een definitieve schoen aangemeten kunnen krijgen. Denk hierbij aan voetwonden, bijvoorbeeld als gevolg van diabetes.

Orthopedische voorzieningen aan confectieschoenen
Dit is een aanpassing aan uw eigen schoen. Deze aanpassing heeft als doel het lopen te vergemakkelijken, zoals een aanpassing aan de hak of zool.